5 Tips voor de grote Lente Schoonmaak

Rommel weerhoudt ons van vooruit gaan

De lente is onderweg en altijd als dit seizoen begint krijg ik de voorjaarsschoonmaak kriebels en wil ik mijn huis opruimen en schoonmaken zodat alles schoon en fris is voor de zomer. Ik wil alle rommel die zich tijdens de winter heeft opgestapeld weg hebben.?

Dit soort rommel weerhoudt ons van vooruit gaan, het blokkeert energie en het stopt onze creativiteit en het halt ons naar beneden. Hoe meer je in huis, auto, kantoor, handtas of computer hard drive hebt, hoe meer energie het kost om dingen gedaan te krijgen. Een schoon en georganiseerd huis brengt je in de juiste fysieke, emotionele en spirituele mood voor het nieuwe seizoen.

Boek tip: The Life-changing magic of tidying up. By Marie Kondo

springcleaninggroot

Maar help! Waar beginnen we?

Hiervoor heb ik een aantal tips die je zullen helpen om het gedaan te krijgen.

1. Start met ??n kamer.
Het kan allemaal een beetje overweldigend zijn als je in je woonkamer staat en denkt aan al de dingen die er moeten gebeuren. Maar maak een keuze en begin met 1 kamer. Kies bijvoorbeeld voor de slaapkamer. Als je eenmaal bent begonnen volgt de rest vanzelf.

2. Doneren, Opbergen, Weggooien.
Voordat je start maak dan 3 dozen en schrijf er doneren, opbergen en weggooien op. Zo heb je 1 box waarin je alles stopt wat je wil doneren, in de andere stop je spullen die je in de zomer niet nodig hebt en kunnen worden opgeborgen en de derde box is voor de spullen die weggegooid kunnen worden.

3. Opruimen en schoonmaken.
Bekijk wat je allemaal hebt en wat je nodig hebt en denk hierbij steeds aan het 80/20 principe. Dit principe suggereert dat we slechts 20% van wat we bezitten ook werkelijk gebruiken en dat we de overige 80% eigenlijk helmaal niet nodig hebben. Dus besluit wat je niet langer nodig hebt of wat je niet langer blij maakt en doneer het, berg het op of gooi het weg!

4. Elimineer Rommel hot spots.
We kennen het allemaal wel?waar we spullen en Rommel neer kunnen leggen, leggen we het ook neer. Vlakke oppervlakken, lades, achterbank in je auto en soms zelfs je handtas kunnen plekken worden waar je allerlei ongewenste of ongebruikte Rommel kwijt kan. Post en papieren zijn klassieke voorbeelden van Rommel die gemakkelijk tot hoge stapels worden.
Wat ik doe om te voorkomen dat het uit de hand loopt is om de plekken waar ik spullen neerleg bewust uit te kiezen. Zo leg ik bijvoorbeeld mijn sleutels altijd op dezelfde plek en leg ik nieuwe post op de hoek van de tafel neer en als ik het heb gelezen dan archiveer ik het?Dus kies de plekken bewust uit.

5. Cre?er nieuwe energie.
Cre?er nieuwe energie in je huis. Nadat je alle Rommel weg hebt gedaan begin dan met dweilen, poetsen, afstoffen, stofzuigen en lap de ramen. Zet je meubels anders neer. Koop een nieuwe plan. Haal verse bloemen. Open de ramen en laat de zon en de frisse lucht binnen?en geloof me?je bent klaar voor de zomer!

Lots of love,
Sophia

Ik hoor graag jouw mening over dit onderwerp en wat je van deze blog vond. Laat het me weten via Twitter of Facebook! Als je benieuwd bent naar een kijkje in mijn dagelijks leven, volg me dan ook op Instagram.